Derfor skal du tegne mer på dine møter i 2018!

Jeg vet, det høres veldig skummet ut – altså det med å tegne på møter. Kanskje du ikke har tegnet siden du var 10-12 år? Men da er du akkurat som meg. Jeg sluttet (som langt de fleste!) å tegne da jeg var ca 10 år… og så tegnet jeg litt i skolen når jeg måtte men unngikk det helst. Det var liksom ikke pent nok i følge Frøken Perfeksjonist og dette har fulgt meg til langt inn i mitt arbeidsliv – helt til jeg ble kjent med visuell fasilitering. At det faktisk var lov og seriøst å tegne på den der veldig seriøse utdannings institusjon, hvor jeg hadde jobb.. og at de tilbakemeldinger jeg fikk var overraskende positive med bare et par enkle ikoner på mitt aller første møte med litt visuelt på agendaen…

Det var litt som å bli forelsket på nytt!

Og det funker. Det er ikke uten grunn at vi sir at et bilde sir mer enn 1000 ord!
Vi bruker opp mot 80% av hjernekapasiteten på å omsette visuell informasjon og vi er helt rå på det! Vi husker faktisk bedre i bilder enn i ord. Om det er en to-do-liste, en prosjektplan eller bare en idé som skal ut av hodet og ned på papir. Og dette kan vi utnytte – også på jobben. Ved å lære helt enkle teknikker og bygge et visuelt bibliotek som understøtter de temaer du jobber med, kan du etterhvert gjøre det til en naturlig ting (igjen) å bruke visuelle ikoner, symboler og elementer, når du skal lede et møte, en prosess eller et prosjekt. Jeg lover deg, at du mye mer engasjerte medarbeidere, prosjektgrupper mv. uansett hva det er du og ditt team jobber med!
På et møte som består av blablablablablabla (ord) husker vi mindre enn 10% etter tre døgn!! Kombiner med et bilde og vi husker 65%… det funker! Der finnes bunkevis av forskning på dette, men vi har ikke helt fått det med oss i Norge enda.. 

Men det krevet litt mot – for det kan kjennes skikkelig skummelt ut å begynne å tegne igjen med det formål faktisk å vise det til dine kolleger – uark! Eller?
Hvis det kan være til noen trøst, så handler dette ikke om å tegne pent – men om å formidle og det holder lenge med fyrstikkmenn og enkle symboler.

Hvis du blir med meg de neste ukene skal jeg gi deg 6 tips til hvordan du kommer i gang med å tegne mer på jobben – tør du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.